design-studio voor gedenksieraden 


Sinds mensenheugenis spelen sieraden een belangrijke rol op het gebied van de dood, rouw en gedenken.

Van de Egyptenaren en de Etrusken is bekend dat zij sieraden als amuletten meegaven in het graf van de overledene.

In de 16e en 17e eeuw worden veel ringen gedragen met motieven van skeletjes en doodshoofdjes als symbool van vergankelijkheid. In de 18e eeuw zijn medaillons met naturalistische elementen zoals bloemen en landschappen zeer geliefd, evenals het christelijke symbool bij uitstek: het kruisje. Ook haarlokjes worden in sieraden verwerkt hetgeen de persoonlijke band met de overledene benadrukt.

In de loop van de 19e eeuw komen herdenkingssieraden met zwarte accenten in de mode: onyx, git en emaille, worden veel gecombineerd met edelmetalen. Maar wanneer tijdens het Fin-de-siecle en de Art-deco periode veel zwarte sieraden worden gedragen vervaagt de scheidslijn tussen mode- en gedenksieraden. Hiermee komt een einde aan een lange traditie die sinds enige jaren opnieuw in de belangstelling staat.
Een tastbare herinnering. Sieraden met een kleine hoeveelheid as of haar van de overledene. Een verzegeld gedenkteken van edelmetaal om te dragen, om weg te geven of om neer te zetten. Ambachtelijke Sieraden. Sieraden vormgeven door goud- en zilversmid Jannie Kuil. Religieuze, mystieke en symbolische vormen zijn met gevoel toegepast in ingetogen ontwerpen. Alle Gedenksieraden zijn van Nederlands fabrikaat en worden in ambachtelijke Goud- en Zilverateliers vervaardigd. De speciaal voor dit doel ontworpen sieraden kunnen een symbolische hoeveelheid as of haar bevatten. Deze gedenktekens vertegenwoordigen een grote emotionele waarde. Het zijn objecten die men kan koesteren en dit kan een rol spelen bij het rouwverwerkingsproces. --------------- Sieraden met een kleine hoeveelheid as of haar van de overledene. Een verzegeld gedenkteken van edelmetaal om te dragen, om weg te geven of om neer te zetten. Ambachtelijke Sieraden. Sieraden vormgeven door goud- en zilversmid Jannie Kuil vormen een tastbare herinnering. Religieuze, mystieke en symbolische vormen zijn met gevoel toegepast in ingetogen ontwerpen. Alle Gedenksieraden zijn van Nederlands fabrikaat en worden in ambachtelijke Goud- en Zilverateliers vervaardigd. De speciaal voor dit doel ontworpen sieraden kunnen een symbolische hoeveelheid as of haar bevatten. Deze gedenktekens vertegenwoordigen een grote emotionele waarde. Het zijn objecten die men kan koesteren en dit kan een rol spelen bij het rouwverwerkingsproces. ----------------